Fordin uusi Tourneo Connect on monikäyttöinen tila-auto

Loppuvuodesta markkinoille tulevat 5-paikkainen Ford Tourneo Connect ja 7-paikkainen Grand Tourneo Connect tuovat luokkaansa uudenlaista joustavuutta ja mukavuutta.

 

Grand Tourneo Connectissa on uudenlainen istuinjärjestelmä, jonka saa taitettua nopeasti ja helposti tasaiseksi tavaratilan alustaksi. Ajoneuvoon on helppo astua sisään luokkansa leveimmistä kaksoissivuliukuovista. Etuistuin on mahdollista taittaa alas, jolloin ajoneuvoon mahtuu jopa 3 metriä pitkiä esineitä.

Molemmat Tourneo Connect -mallit ovat monipuolisia, aktiivisille perheille tarkoitettuja ajoneuvoja. Monikäyttöiset istuinjärjestelmät ja runsaat säilytystilat, kuten ajoneuvon levyinen matkatavarahylly ja lentokoneen matkatavarahyllyä muistuttavat säilytyslokerot takaistuimien yläpuolella ja tavaratilassa lisäävät ajoneuvon joustavaa käyttöä ja muunneltavuutta.

Ford Tourneo Connect.

 

”Uusi Tourneo Connect on tiloiltaan erittäin käytännöllinen, joustava ja tilava”, kertoo Stephen Lesh (Tourneo Connect Chief Program Engineer, Ford of Europe).

Grand Tourneo Connectissa on tilaa seitsemälle matkustajalle kolmella penkkirivillä. Kolmas penkkirivi liukuu eteen ja taakse, joten matkustajat saavat halutessaan lisää jalkatilaa tai lisätilaa matkatavaroille. Tavaratilan suurin tilavuus on 2 620 litraa, kun kaksi taaempaa penkkiriviä on taitettu alas.

Viisipaikkaisessa Tourneo Connectissa – jossa on myös kaksoissivuliukuovet takana – on luokkansa tilavin jalka- ja pääntila ensimmäisellä istuinrivillä istuttaessa ja tilavin jalka- ja polvitila toisella istuinrivillä istuttaessa. 60/40-suhteessa taittuvat takaistuimet voidaan taittaa alas ja kallistaa eteenpäin tai poistaa kokonaan, jolloin etupenkkien takana on 2 410 litran tavaratila.

Ford Tourneo Connect.

 

Molemmissa malleissa on monia säilytystiloja pienille esineille, kuten kojelaudan yläosaan piilotettu, 12V:n pistokkeella varustettu lokero matkapuhelimille tai musiikkilaitteille, lukittava hansikaslokero, ovikotelot, joihin mahtuu jopa 1,5 litran juomapullo, tilava keskikonsoli mukinpidikkeineen ja piilotettu säilytyslaatikko toisen istuinrivin jalkatilassa. Ajoneuvoihin on mahdollista saada myös panoramalasikatto valinnaisvarusteena.

Ford kehitti ja testasi monia avainominaisuuksia 3D-mallinnuksen avulla. Insinöörit käyttivät kolmiulotteisia laseja ja istuivat ajoneuvon prototyypissä testaamassa ja säätämässä muun muassa takaluukun avautumiskorkeutta, näkyvyyttä niin kuljettajan kuin matkustajien istuimilta sekä ajoneuvon sisällä näkyviä heijastuksia.

Ford Tourneo Connect.

 

”Uskomme edelleenkin, että insinöörimme saavat osaamisellaan ja mielikuvituksellaan muodot henkiin, mutta tämä hieno työkalu mahdollistaa ajoneuvon kehittämisen digitaalisesti ja näin he pääsevät ajoneuvoon sisään ja pystyvät kokemaan sen samalla tavalla kuin asiakkaat”, Lesh kertoo. 

Täysin uusi Tourneo Connect liittyy Fordin uuden sukupolven Tourneo-mallistoon Euroopassa. Se tarjoaa aktiivisille perheille houkuttelevan ja edullisen vaihtoehdon ennen näkemättömällä tilavuudellaan, monipuolisuudellaan ja uusimmilla Fordin henkilöautomalliston teknologioilla, kuten palkitulla 1.0 litran EcoBoost-moottorilla, Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmällä ja Ford SYNC -yhteydenpitojärjestelmällä.